Wie zit er achter Tussenbeide?

Wie is Tussenbeide?

Na mijn studies Rechten en Bedrijfskunde heb ik als jurist in verschillende sectoren gewerkt, zowel bij de (semi-)overheid als in het bedrijfsleven. In mijn laatste baan als contractmanager bij Corus had ik veel te maken met claims en heb ik meegemaakt hoeveel geld escalerende conflicten kosten.

Toen onze dochter naar school ging, ben ik gestopt met mijn werk als jurist, en als groot liefhebber van boeken bij een boekhandel aan de slag gegaan – dat doe ik nog steeds een ochtend in de week. Daarnaast heb ik in het bestuur van mijn dochters school meegewerkt aan de fusie van tien scholen tot één bestuursorgaan. Uitermate leerzaam, zo’n mega transitie met alle bijbehorende emoties en ruzies.

Waarom ben ik mediator?

Al met al heb ik, als jurist, met ervaring in diverse werelden, geleerd dat het opdringen van een oplossing meestal alleen maar een extra probleem creëert. Mijn streven is juist om problemen en conflicten tussen mensen de wereld uit te helpen. Ik vind mediation een fantastische manier om mensen een handje te helpen om zelf voor beiden haalbare afspraken te maken voor hun meningsverschil, scheiding of arbeidsconflict. Daarnaast vind ik het leuk om ook praktisch te kunnen helpen, om de gemaakte afspraken in een juridisch verantwoorde vorm te gieten. Zodat ze goed verder kunnen, met, of zonder elkaar.

Vandaar de oprichting van Tussenbeide.com
uw mediator met plezier!

Anne Marie Baud